Udang Goreng Tepung

November 7, 2010 § Leave a comment

Udang Goreng TepungBAHAN :
600   gr    udang, buang kulitnya, tinggalkan ekornya dan tarik kotoran dipunggungnya
2         cup tepung terigu  biasa
2         cup  air es
2         telur , kocok
1/2     sdt garam
1/2     sdt lada
1          sdm air jeruk nipis
Minyak untuk menggoreng

CARA MEMBUAT:
1.    Udang diberi air jeruk nipis, dan kalau mau udangnya lurus, gerat-gerat perutnya.
2.     Campur tepung, air es, telur, garam, lada.
3.     Panaskan minyak dan goreng udang yang telah dicelupkan  kedalam adonan tepung.
4.     Setelah berwarna kuning kecoklatan angkat , tiriskan.

 

Sajikan dengan saus tartar atau mayonnaise yang dicampur sambal lampung

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Udang Goreng Tepung at DaisyCooking.

meta

%d bloggers like this: